4. 3. 2009.

4 A Cozy New Home

TIMELESS, MOVABLE AND CONSTANTLY EVOLVING

CINI MI SE DA je ovaj naslov koji ukratko predstavlja sistem polica nazvan 606 Universal Shelving System, pravi opis osecaja koji mi ovih dana zuji oko glave. Sistem 606 je jos 1960. za Vitsœ dizajnirao Dieter Rams, covek koji je ranih 80-ih dao opis dobrog dizajna u deset stavki a ovim trajnim i besprekornim delom apsolutno potkrepio ono o cemu prica.



A onda, razmisljajuci u konkretnim okvirima, ma koliko brilijantno ovaj set izgledao na skoro Tiffany plavom zidu, da li je izbor ovako karakteristicne boje pametan izbor za zid stana i nesto sto ce nam biti milo za gledanje na duzi rok. Koliko god je jednostavno okreciti zid, najpre je potrebno poskidati police... Ali su tako divne, lebde i ne smetaju briskanju poda... san.



A uz bele police i fioke na Tiffany zidu ide ovakav dvosed. Bela zicana konstrukcija oko koje je u banana zutom krupnom prepletu formiran sedeci deo. Sofa Pleats-Pleats se pojavila ove godine i svez je dizajn Daniela Hednera za svedski Imaginary Office.



I na kraju, just to spice things up, kao Nooka rucni sat uz finu svilenu haljinu. Ovoga puta mehanicki sat sa brojkama digitalnog izgleda koje izlaze u prostor. d/a clock Alvina Ronsona.

............................................................................................

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails